Vinthund.net
 » Nyliga inlägg
Var god logga in eller registrera dig.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd


Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Inloggningsproblem? / Vanliga problem
« Senaste inlägg av Varga skrivet oktober 30, 2009, 15:33 »
Har du tappat bort ditt lösenord?
Du kan själv beställa ett nytt lösenord genom att gå in på den här sidan och fylla i din mailadress. Då får du snart ett mail med instruktioner om hur du åter kommer in på ditt konto. Kom ihåg att du måste ange den adress du uppgav vid registreringstillfället.

Har du tappat bort ditt lösenord samt har ny e-post som du inte har uppdaterat din profil med?
Kontakta forumets administratörer på info(at)vinthund.net så kommer du att få hjälp. Dock kan det ta lite tid då vi inte alltid har möjlighet att gå igenom e-posten till info adressen varje dag.

Du har ett konto sedan tidigare men har glömt bort användarnamnet
Gå in på den här sidan och fylla i din mailadress. Då får du snart ett mail med instruktioner om hur du åter kommer in på ditt konto. Kom ihåg att du måste ange den adress du uppgav vid registreringstillfället.
Har du bytt mailadress så kontaktar du forumets administratörer på info(at)vinthund.net med information om din gamla mailadress så kommer du att få hjälp. Dock kan det ta lite tid då vi inte alltid har möjlighet att gå igenom e-posten till info adressen varje dag. Starta inte upp ett nytt konto då detta leder till att du då får dubbla medlemskap vilket bryter mot forumets regler.
2
Forumsregler / Allmäna villkor och regler för Vinthund.net
« Senaste inlägg av Varga skrivet april 17, 2007, 12:31 »
Allmäna villkor och regler för Vinthund.net
Du skall ha läst och förstått nedanstående regler innan du postar ditt första inlägg.
(gäller från och med 2008-01-10)

1. Allmänt
Vinthund.net är en oberoende mötesplats för diskussion och idéutbyte kring vinthundar av olika raser, hundhållning och andra närliggande ämnen. Vi vänder oss främst till tidigare, nuvarande och framtida ägare och uppfödare av vinthundar. Vinthund.net ägs och drivs ideellt av Camilla Carlström och Johan Carlström. Som användare går du med på att all information som du skrivit lagras i databasen och blir tillgänglig för andra användare att läsa. Denna information kommer inte att distribueras av Vinthund.net till någon tredje part utan ditt samtycke (undantaget vid möjlig polisanmälan pga misstänkt brott mot svensk lag). Vinthund.net kan inte hållas ansvariga vid intrångsförsök som kan leda till att data stjäls eller för data som kopieras direkt från inlägg i forumen av besökare. Vinthund.net följer Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor.

Inlägg som skrivits på Vinthund.net uttrycker endast författarens tankar och åsikter, och är på intet sätt representativt för övriga användare, administratörer eller moderatorer.


2. Registrering

2.1. För att kunna skriva inlägg i forumet krävs en registrering.

2.2. För att en registrering ska accepteras behöver vi korrekt personlig information samt en fungerande e-postadress. Har du ingen e-postadress så finns det flera gratistjänster att tillgå här: Gratis epost.

2.3. Välj ditt användarnamn med omsorg. Tänk på att detta är det första som andra användare ser och det skulle vara synd om de har bildat sig en uppfattning om dig innan de läst vad du skrivit. Namn som kan uppfattas som stötande är ej tillåtna.


3. Användarkontot

3.1. Varje användare får ha ETT konto. Har du av misstag skapat mer än ett konto, vänligen kontakta en administratör och be dem om hjälp med att ta bort det felaktiga kontot.

3.2. Det är inte tillåtet att låna ut eller överlåta sitt konto till en annan person. Det är inte heller tillåtet att låna en annan persons konto.

3.3. Varje användare är ensam ansvarig för alla inlägg eller personliga meddelanden (PM) som skrivs på användarens konto.


4. Forumet

4.1. På Vinthund.net gäller svensk lag (inkl lagen om upphovsrätt och personuppgiftslagen). Trådar med brottsligt innehåll eller uppmaning till brott kommer att raderas och användaren kommer att bli varnad eller avstängd beroende på brottets art. Vinthund.net loggar alla IP-adresser knutna till alla meddelanden, vilket gör att stötande och olagliga inlägg kan spåras om det skulle bli nödvändigt. Grova brott kommer även att polisanmälas.

4.2. Alla former av spam i forumet, via e-post eller PM är förbjudna och kommer att resultera i varning eller avstängning beroende på i hur stor utsträckning spammandet sker.

4.3. Publicera inte e-postadresser eller kontaktuppgifter som tillhör andra personer än dig själv. Då Vinthund.net är ett forum som är publikt på så sätt att alla kan läsa vad som skrivs så är det viktigt att tänka på att även personuppgifter som skrivs i inläggen blir tillgängliga för allmänheten. Vill du vidarebefordra en e-postadress eller annan kontaktuppgift så rekommenderas att skicka detta i ett PM istället.


5. Inlägg

5.1. Vinthund.net är uppdelat i flera kategorier. Kategorierna är till för att underlätta för användare att hitta diskussioner inom deras intresseområden. Posta därför inläggen i den kategori där de bäst hör hemma. Skulle ett inlägg hamna i fel kategori så kommer den att flyttas av en moderator till en kategori som passar bättre.

5.2. Inläggen i trådarna ska hålla sig till det ämne som tråden behandlar. Många gånger leder en diskussion till nya funderingar och frågor. Skapa då en ny tråd med den nya frågan. Inlägg som avviker från ämnet kan komma att flyttas eller raderas.

5.3. Skriv inte med enbart stora bokstäver då detta i skriven kommunikation uppfattas som att du skriker. Detsamma gäller fetstil, kursivering och färgning av text.

5.4. Citat skall användas för att understryka ett resonemang eller för att kritisera eller belysa ett annat verk. Det är tillåtet att citera inlägg (med t ex quote-funktionen) från Vinthund.net på Vinthund.net. Det är inte tillåtet att citera inlägg på andra platser (tex andra forum) utan de inblandades tillstånd.
När du använder citatknappen se till att bara ha med det du vill svara på eller kommentera. Ta med andra ord bort all överflödig text (t.ex. tidigare citat). Vill du citera flera andra användare i samma inlägg använd dig av citatkommandot istället:
Kodstycke: [Välj]
[quote=användarens namn] Citat [/quote]

Stapla inte citaten på varandra utan gör dina kommentarer under varje citat. Citat bör användas om du svarar på annat inlägg än det som är direkt över ditt svar.
Citatets ursprung ska alltid redovisas.  

5.5. Återge aldrig privata meddelanden, samtal eller e-post utan den alla inblandades samtycke. Detta för att privata samtal är just privata och något en person sagt i förtroende kanske inte är något den personen vill ha publicerat på ett offentligt forum. Återger du ett privat meddelande, samtal eller e-post med alla inblandades tillstånd måste du nämna detta.

5.6. Det är inte tillåtet att kopiera inlägg från andra forum (s.k. CrossPosting). Inlägg/Frågor/Diskussioner skrivna i andra forum bör hållas där upphovsmannen till tråden finns. Alla sådana inlägg kommer att raderas.

5.7. Det är inte tillåtet att kopiera saker från forumet och publicera på andra platser utan tillstånd från den som äger upphovsrätten. Dett gäller både text och bild i forumet och galleriet. Påträffas material från forumet publicerat på andra platser utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd och kopieringen kan knytas till en medlem på forumet så kan detta leda till avstängning.

5.8. Det är endast tillåtet att posta foton (i albumet, som avatar samt i inlägg) som du själv har upphovsrätt till eller som du fått tillstånd av upphovsmannen att posta. Oavsett vilket så ska det alltid nämnas vem som tagit bilden. Bilder utan denna uppgift kommer att modereras.


6. Reklam och personlig vinning

6.1. Annonser och inlägg med hundar till salu/fodervärd och efterlysningar av hundar för avel, inköp eller omplacering får inte finnas i forumet.

6.2. Omplaceringar, "Nytt hem sökes" eller annan vädjan om hjälp, får endast förekomma om det gäller hundar av vinthundsras och måste vara personlig (dvs ej genom ombud). I samtliga fall ska en administratör kontaktas och godkänna annonsen eller inlägget innan det publiceras. Omplaceringar av sk. Rescuehundar får inte förekomma i forumet. Vi hänvisar istället till de organisationer som sysslar med sådant på heltid.

6.3. Det är inte tillåtet för uppfödare och företag att posta direktreklam i forumet. Vidare ska inga medlemmar posta länkar som innehåller koder direkt kopplade till personlig vinning. Exempel på detta kan vara länkar som vid klickning ger pengar eller rabatter. Alla sådana inlägg kommer att ses som spam (se regel 4.2.).

6.4. Föremål till försäljning måste annonseras i annonsfourmet. Annonserna måste vara från privatpersoner och omfatta hundrelaterade föremål. Alla annonser med saker till försäljning eller reklam för saker till försäljning på andra platser i forumet kommer att raderas.


7. Nät och forumsetikett

7.1. Personliga påhopp, trakasserier, angrepp på person, enskild hund, styrelse eller klubb leder till att inlägget raderas och till att användaren varnas. Sådant beteende kan i slutändan även leda till avstängning. Detta gäller även om PM funktionen används.

7.2. Det är tillåtet att vara anonym på forumet, men vi rekommenderar att man presenterar sig samt skriver lite om sig själv i sin profil. Väljer man att vara anonym så förlorar man möjligheten att kritisera enskilda personer (namngivna eller ej), enskild hund eller klubb. Detta för att vi vill etablera ett forum där alla står för vad de säger samt för att i framtiden bättre kunna hantera s k troll.

  
8. Anmälan av inlägg.

Ser du något som inte hör hemma på forumet var vänlig och kontakta moderator eller administratör. Anmälan kan göras genom PM till en moderator/administratör eller genom att klicka på länken "Anmäl till moderator" längst ner till höger i det berörda inlägget (moderatorn får då automatiskt ett meddelande om att inlägget blivit anmält). Alla anmälningar behandlas konfidentiellt och ingen annan än administratörer och/eller moderatorer vet vem som anmält.


9. Administratörernas och moderatorernas rättigheter.

9.1. Administratör och moderatorer äger rätten att ändra, flytta och radera inlägg av godtycklig anledning.

9.2. Administratör äger rätten att radera medlemskonton av godtycklig anledning, med eller utan varning.

9.3. Administratör äger rättan att utan förvarning läsa och kopiera alla PM som finns på forumets databas.  

9.5. Har du klagomål på någon av moderatorerna var vänlig kontakta en administratör. Administratörerna har den avgörande beslutsrätten i alla konflikter på forumet.    


Om Cookies

Vinthund.net använder cookies. En cookie är en textfil som lagras i din dator. Cookien innehåller ingen personinformation utan gör webbläsaren unik vilket underlättar för vår statistik och underlättar ditt användande av tjänsten. Vill du undvika cookies kan du göra det genom din webbläsares säkerhetsinställningar.
Sidor: [1] 2 3 ... 10


Estalia by Smf Personal